kinesitherapie

Kinesitherapie, therapie door middel van beweging. Op basis van jouw klachten en vraag stippelen we samen jouw proces met haalbare doelstellingen uit.

Naast het behandelen van de oorzaak van je klachten, krijg je advies en oefen je in de praktijk. We geven je ook een thuisprogramma mee, om zo je symptomen onder controle te krijgen en te vermijden dat deze klachten zouden terugkeren. Kortom, samen werken we actief aan jouw gezondheid!

Praktisch

Bij een eerste afspraak breng je best volgende zaken mee:
 

 • doktersvoorschrift
 • klevertje van je ziekenfonds
 • identiteitskaart
 • relevante verslagen en resultaten van medische onderzoeken (RX, MRI, …)
 • losse kledij

algemene kinesitherapie

Chi Arte Gent kinesitherapie

Behandeling van acute en chronische klachten van het bewegingsapparaat, en revalidatie na een operatie.

Je kan bij ons terecht voor:

 • Rug- en nekklachten: lage rugpijn (met uitstraling), blokkades, scoliose, whiplash, hoofdpijn, …
 • Klachten bovenste en onderste ledematen: frozen shoulder, impingement, tenniselleboog, artrose, enkelinstabiliteit, botbreuken, …
 • Postoperatieve behandelingen: prothese, kruisband, meniscus,…
 • Chronische pathologieën: CVA, fibromyalgie, CVS, Parkinson,…

Pre- en postnatale kinesitherapie

PRENATALE KINESITHERAPIE

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam veel veranderingen. Zwangerschapskinesitherapie helpt je om die veranderingen beter op te vangen en je optimaal voor te bereiden op de bevalling. Je leert onder meer ontspannings- en houdingsoefeningen, ademhalings- en perstechnieken die je helpen om de arbeid en bevalling vlotter door te komen.

Ondanks het feit dat de zwangerschap een prachtige periode is, ervaren sommige vrouwen lage rugpijn, bekkengordelpijn, klachten ter hoogte van de bekkenbodem, zware en vermoeide benen, … . Ook deze klachten kunnen behandeld worden. Met de juiste tips en advies kan je de grootste pijn snel verhelpen.

POSTNATALE KINESITHERAPIE

6 tot 8 weken na de bevalling kan je starten met postnatale kinesitherapie. Tijdens de zwangerschap en na een bevalling verliest de bekkenbodem aan kracht en uithouding: de spieren zijn vermoeid en kunnen zelfs gescheurd of ingeknipt zijn. Mogelijks worden de spieren ook niet correct gebruikt.

Aan de hand van info over je bekkenbodem en met de juiste oefeningen leer je opnieuw de bekkenbodemspieren correct te gebruiken en te trainen. Het dagelijks uitvoeren van deze eenvoudige oefeningen kan de kwaliteit van je bekkenbodem op lange termijn bepalen. Zo verklein je ook de kans om op latere leeftijd last te krijgen van incontinentie, pijn bij seksueel contact, verzakking van blaas, baarmoeder of darmen.

Van zodra je de juiste activiteit hebt verworven over deze bekkenbodemspieren, worden ook andere regio’s zoals de buik-, rug- en beenspieren getraind, zodat je weer helemaal fit bent na je bevalling. Afhankelijk van je doelstelling krijg je dus een specifieke, persoonlijke aanpak. Je baby is zeker welkom tijdens de therapie!

 

sportkinesitherapie

Sporten en beweging in het algemeen is gezond, maar in sommige gevallen kan het leiden tot klachten of blessures. Vanaf de eerste behandeling is er een sportspecifieke aanpak van uw problematiek en zorgen wij voor een kwalitatieve, persoonlijke begeleiding. Ons doel is niet alleen om je zo snel mogelijk weer pijnvrij aan het sporten te krijgen, maar ook te voorkomen dat je in de toekomst opnieuw dergelijke klachten zal ondervinden. Hoewel extra aandacht wordt besteed aan de blessure op zich, wordt steeds rekening gehouden met het gehele lichaam en de beoefende sport.

We zorgen daarom voor een individueel aangepaste begeleiding voor jouw sport en jouw niveau.

Ook kan je preventief bij ons terecht om de belastbaarheid van je lichaam te verhogen. Dit kan naar aanloop van een persoonlijk vooropgestelde doel zijn: een loopwedstrijd, fietshappening, klimweekend, skivakantie,… . Contacteer ons tijdig voor een optimale voorbereiding.

Relaxatietherapie

Stress is een natuurlijk en noodzakelijk proces. Acute stress helpt ons te focussen en adequaat te reageren in situaties waar dit vereist is. Wanneer stress echter een chronisch karakter krijgt, is dit nefast voor onze gezondheid.

Relaxatietherapie richt zich op een harmonieus herstel tussen lichaam en geest. Gebruikmakend van verschillende technieken trachten we te streven naar innerlijke rust. Via je eigen ademhaling, visualisatietechnieken, ontspannende bewegingsoefeningen, relaxatie oefeningen en massage bekijken we samen hoe het evenwicht kan hersteld worden.

Relaxatietherapie kan aangewend worden bij ademhalingsproblemen zoals hyperventilatie, burn-out, paniekaanvallen, aanhoudende stressvolle periodes, … .

Bewegen

Chi Arte Gent algemene kinesitherapie - bewegen

Tijdens een revalidatieproces kan je al eens te kampen krijgen met een periode waarin je minder gemotiveerd bent om de nodige oefeningen uit te voeren. Door mogelijke complicaties kan het traject langer duren dan gewenst. Er zijn ook andere redenen waarom men soms niet verder oefent: je ervaart minder pijnklachten, er komen andere afleidingen op je pad,… Toch is het niet onbelangrijk om verder te zetten en de bekomen resultaten te bestendigen.

Ook is het de bedoeling om na een reeks kinesitherapeutische behandelingen met de verkregen oefeningen, informatie en advies regelmatig zelf aan de slag te gaan. Zo onderhoud je de bekomen mogelijkheden in je lichaam en vermijd je dat de klachten eventueel terugkomen.

Voor wie?

Iedereen die gerichte begeleiding van oefeningen kan gebruiken na een revalidatie, op zoek is naar herconditionering, onderhoud van functionaliteit,…

Tarieven

 • Als geconventioneerd kinesitherapeut wordt er gewerkt met de officiële tarieven die het RIZIV oplegt.
 • Na elke behandeling wordt contant afgerekend of via een mobiele betaalapp.
 • Het getuigschrift kan tussentijds en op het einde van de verstrekkingen opgemaakt en meegegeven worden.
 • De terugbetaling verloopt via jouw mutualiteit, hoeveel je terugkrijgt hangt af van je pathologie en je sociaal statuut.
 • Annuleren kan kosteloos tot 24u voor je afspraak plaats vindt. Anders zijn we genoodzaakt om deze aan te rekenen. Dank voor je begrip!